Váš prohlížeč není podporovaný - stránky se nemusí zobrazit správně. Použijte podporovaný prohlížeč.


Váš prohlížeč není podporovaný - stránky se nemusí zobrazit správně. Použijte podporovaný prohlížeč.
 

babi90 

Hana Papežová galery90.rajce.idnes.cz
874 alb 85420 zobrazení 5 oblíbených alb
Fotografie jsou z vernisáží v galeriích v Ostravě, , setkání s významnými lidmi v Librexu, DK AKORD v Ostravě, Domě umění, ve Fiducii, Galerie G, příroda - Beskydy, Běls. les,POODŘÍ ,Charita Ostrava- G centrum, významné akce,charitní domy v Ostravě, Lázně Klimkovice, Luhačovice ,Ostrava, Celebrity v Ostravě, J Morava,studium VIRTU3V,UKS
Nepoužívat mé fotografie i alba k jakémukoliv účelu, předem můj souhlas k použití některé fotografie, ráda poskytnu.

reklama

13 fotek, 13.2.2005, 38 zobrazení,
Geniální bard společenské etiky, rétoriky, . Galantní člověk, viditelný díky extravagardnímu velkému klobouku, laděnému s oblečením, pokrývkou hlavy, vybraným vystupováním.
Jeho přání nám všem: Do krásného dne zlomte vaz! 30.3.2007
37 fotek, 28.4.2002, 1 221 zobrazení,
MUDr. Radim Uzel, CSc. (* 27. března 1940, Ostrava) je lékař sexuolog a ředitel Společnosti pro plánování rodiny a sexuální výchovu, člen výboru Sexuologické společnosti České lékařské společnosti J.E.Purkyně, člen zahraničních odborných společností: European Association of Contraception (EAC) a International Society of Abortion Doctors (ISAD). Společnost pro plánování rodiny a sexuální výchovu, jejímž je ředitelem, je členem International Planned Parenthood Federation (IPPF). Je externím učitelem 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy. Publikoval mnoho populárních článků v tisku, rozhovorů, je autorem publicistických relací v rozhlase a v televizi. Za rozhlasový pořad Červené uši obdržel cenu v mezinárodní soutěži vyhlášené Populačním institutem ve Washingtonu. Každoročně se zúčastňuje desítek přednášek a besed v oblasti sexuální výchovy.

Besedu o dané tématice s Mudr Radimem Uzlem za spoluúčasti jiných hostů moderovala Vlaďka Dohnalová DK AKORD 28.4.2011
77 fotek, 20.5.2003, 42 zobrazení,
Sexuolog R. Uzel v Dámy na kafíčku Vl. Dohnalové v DK AKORD v O.- Zábřehu.
Při prohlížení fotografií jsem se opravdu bavila.
88 fotek, 21.5.2009, 82 zobrazení,
Večer s Vlaďkou D. a vždy s překvapením.
61 fotek a 2 videa, leden až květen 2005, 30 zobrazení,
Roman Hadrbolec vařil světovým celebritám ,stříbrné šperky s módní přehlídkou. Gastronomická show.Uvádí Vl.Dohnalová v DK AKORD v Ostravě - Zábřehu. 25.11.2010 Video na konci.
85 fotek, zima 2004/2005, 216 zobrazení,
Příjemný podvečer s " králem českého baletu" V.Harapesem se uskutečnil 22.2.2012 v DK AKORD s V.Dohnalovou, moderátorkou večera.

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie:

Vlastimil Harapes (* 24. července 1946 v Chomutově, Československo) je český herec, tanečník, režisér, taneční mistr, choreograf, taneční pedagog, dlouholetý člen a sólista baletu Národního divadla v Praze.
Po absolutoriu pražské taneční konzervatoře v roce 1965 získal angažmá v baletním souboru ND (1966). Od roku 1971 zde byl sólistou [1]. Účinkoval zhruba v 50 různých tanečních představeních naší první scény. Tanec také studoval v Rusku v Petrohradě v baletní škole Malého akademického divadla. Tančil také na celé řadě světových baletních scén, od roku 1977 do roku 1983 byl stálým hostem v západoněmecké porýnské opeře v Duisburgu a Düsseldorfu.
Od roku 1990 až do roku 2003 působil jakožto choreograf a ředitel baletního souboru Národního divadla, nyní zde pracuje v roli choreografa a baletního mistra. Občas také hostuje v libereckém Divadle F. X. Šaldy.
Kromě toho se jedná také o úspěšného filmového herce, který si zahrál v celé řadě českých snímků, z nichž některé patří mezi nejúspěšnější a nejlepší české filmy všech dob (např. Markéta Lazarová režiséra Františka Vláčila nebo Jak vytrhnout velrybě stoličku režisérky Marie Poledňákové).
Je čestným předsedou Hnutí speciálních olympiád, členem rady Kiliánovy nadace, čestným presidentem občanského sdružení Balet Globa. Klasický tanec také vyučoval v Itálii a na Taneční konzervatoři v Praze, zasedá jakožto porotce v renomovaných mezinárodních tanečních soutěžích.
Vidět jsme jej mohli i jako porotce v taneční soutěži České televize StarDance ...když hvězdy tančí a ve slovenské soutěži Hvězdy na
• 1976 titul zasloužilý umělec
• 1980 ocenění Zasloužilý člen ND
• 1989 titul národní umělec
[Herecká filmografie, výběr
• 1964 Starci na chmelu
• 1965 Odcházeti s podzimem (TV film)
• 1967 Marketa Lazarová
• 1968 Královský omyl
• 1971 F.L.Věk (TV seriál)
• 1976 Den pro mou lásku
• 1977 Jak Vytrhnout velrybě stoličku
• 1978 Jak dostat tatínka do polepšovny
• 1978 Panna a netvor
• 1986 Operace mé dcery
• 2004 Bolero
• 2004 Rodinná pouta (TV seriál)
• 2006 Jak se krotí krokodýli
2008 Comeback (TV seriál)

Děkujeme " pane králi" , byl Jste skvělý, příjemný, nezapomenutelný podvečer-
86 fotek, 25.2.2005, 30 zobrazení,
Spis.I.Fuchsová píše příběhy ze života na př. v lázních, ze zákulisí divadla, kde pracuje jako nápověda.
28 fotek, 19.9.2010, 70 zobrazení,
Přehlídka mladé módy, skvělých účesů,.Proměna účastnice- změna účesu, líčení. 2007
116 fotek, 19.5.2005, 52 zobrazení,
Setkání s milým hostem Romanem Hadrbiolcem proběhlo v DK AKORD v pořadu V. Dohnalové Dámy , na kafíčko 22.3.2012

Životopis / Osobnosti.cz /
Povolání: Šéfkuchař
Věk: 37
Datum narození: 6. 11. 1974
Místo narození: Ostrava, Československo

Zcestovalý, cílevědomý a talentovaný profesionál z Moravy, který mluví plynně anglicky, německy a rusky – to je Roman Hadrbolec, šéfkuchař, který své obrovské zkušenosti z oblasti gastronomie (restaurační management, plánování jídelních lístků, příprava jídel a cateringu) uplatnil a rozvíjel také u světoznámých celebrit.

Šéfkuchař světových celebrit, známá kuchařská osobnost v České republice, jehož služeb využívali např.
- filmový magnát John Davis
- Arnold Schwarzenegger a Marie Shriver
- hudební vydavatel Lou Adler
- Darryl Hannah
- Paul Newman
- Jack Nicholson
- Warren Beatty
- Cher
- manželka vynálezce vysavačů Miriam U. Hoover
- majitel společnosti Herbalife – Mark Hughes
- naftový magnát Kevin Bass
- animátor Joe Barberra (tvůrce “Toma a Jerryho“) a další

Díky za příjemně strávené odpoledne a hodně štěstí v další práci, Romane.
83 fotek, 12.6.2015, 34 zobrazení,
Komentovaná procházka s Martinem Strakošem a Jakubem Ivánkem z Výškovic do Zábřehu

Srdečně vás zveme na Komentovanou procházku Z Výškovic do Zábřehu: cestu sídlišti s dvěma členy našeho okrašlovacího spolku – historikem umění Martinem Strakošem a dokumentátorem ostravských soch Jakubem Ivánkem. Sraz bude v sobotu 13.6. v 17:00 na konečné zastávce „Výškovice“ tramvajových linek č. 2, 6, 7, 15 v Ostravě-Výškovicích, ul. Výškovická. Pořádá Antikvariát a klub Fiducia v rámci Ostravské muzejní noci.

Tentokrát se vypravíme na cestu podél tramvajových kolejí z Výškovic do Zábřehu, nebo též z konečné tramvají do centra Jižního Města, jak se říkalo tomuto satelitu, situovanému v jižní části Ostravy na katastru starobylé obce Zábřehu nad Odrou. Nejprve projdeme mladší etapu zdejší výstavby na katastru bývalé obce Výškovice. Poté zamíříme do jádra satelitu podél Výškovické ulice s kinem Luna, hotelovým domem, obchodním centrem Kotva a různými typy obytných domů. Uvedená sídliště jsou stále ještě chápána jako nové části Ostravy, takže se jim pozornost ze strany muzeí příliš nevěnuje. Podobně jako vloni, kdy jsme zamířili na sídliště Fifejdy na hranici Mariánských Hor a Moravské Ostravy, se budeme procházet periferií města, pozoruhodně propojenou s okolní krajinou i s velkým rekreačním zázemím Bělského lesa. Přitom úpravy a přestavby jednotlivých domů i celých bloků, změny demografické skladby obyvatelstva a změny životního stylu se výrazně podepisují na proměně charakteru uvedených čtvrtí, takže jedině lidská paměť, fotografie a plány uchovávají mnohdy to, co se postupně stává historií místa.
/ použito z emailu Fiducie /
Nepodařilo se mi absolvovat celou Komentovanou procházku, pouze k Pivnici Racek.Byla skvělá s úžasnými průvodci .
Děkujerme.

Foto: Hana Papežová - Kolářová
44 fotek, leden 2005 až říjen 2008, 42 zobrazení,
Poprvé se mi splnil sen, být aspoň na chvíli rozhlasovou reportérkou, v pořadu na přání jsem někomu poslala pěknou skladbu a pozvala ostraváky do našeho G centra.
Procházka místnostmi rozhlasu, seznámení s pracovníky a na závěr povídání s p. J. Rokytou a rozhlasovým orchestrem a poslech jejich skladby.Český rozhlas Ostrava otevřel " dveře " dokořán.
77 fotek, 1.1.2014, 31 zobrazení,
23.4. Pábitelé od B.Hrabala repríza pořadu -

Dvanáct povídek z rozmanitých prostředí a vzpomínkami prolínajících přítomnost s minulost. Jsou namířeny k oslnění čtenáře kupením protikladných situací, nálad překvapivým střídáním namnoze groteskně vystupňovaných dějů.

Program: Jan Fišar, Tomáš Jirman ,herci NDM ,prof.David Shreiber klarinet

od 3.10. je pro Vás OTEVŘENA RESTAURACE POD VĚŽÍ. V historickém prostoru pod radniční věží navazujeme na tradici vynikajícího 1.republikového podniku. Interiérem, novými fotografiemi a dekoracemi bychom rádi hostům připoměli jak historii budovy ostravské radnice, tak i profese či události spojené s naším městem. Gastronomie bude založená na regionálních dodavatelích surovin a know how kuchaře Dalibora Navrátila, který s námi na projektu pracuje. Zajímavosti bude 7 druhů točeného piva z produkce našeho pivovaru Garage v Ostravě - Martinově i Pilsner Urquell.

Děkujeme za skvělou prezentaci.
37 fotek, duben 2002, 81 zobrazení,
Vernisáž duben 2009
62 fotek, 2.10.2017, 2 zobrazení,
40 fotek, 13.5.2008, 25 zobrazení,
Příjemné posezení mezi přáteli
142 fotek, 31.10.2016, 3 zobrazení,
247 fotek, září 2015 až únor 2016, 11 zobrazení,
246 fotek, 26.2.2016, 8 zobrazení,
40 fotek, 12.3.2017, 3 zobrazení,
73 fotek, 31.5.2005, 24 zobrazení,